Barn & utbildning

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult
Visionen för Älmhults skolor är att vara Sverige bästa skola. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

• 24 maj 2019

Elever och lärare på Ryfors skola spanar på matsvinn

Ryfors skola är en av Älmhults skolor som under vårterminen har spanat på matsvinn genom kommunens projekt Miljöspanarna. Engagemanget hos lärare och elever är stort när det gäller matsvinn och miljöfrågor. Eleverna har fått spana på var maten kommer ifrån, hur mycket de slänger och vad man kan göra för att inte slänga så mycket.

• 2 maj 2019

Nu startar kommunen upp med ”Kapprumsbibliotek” på förskolornas småbarnsavdelningar

Sköldpaddan Ture älskar böcker och vill gärna att alla hans favoriter ska få komma hem och hälsa på hos lässugna barn. Därför står han nu i kapprummen på förskolornas alla 33 småbarnsavdelningar i Älmhults kommun. Barn och föräldrar lånar med sig några av Tures favoriter på eftermiddagen och lämnar tillbaka dem en morgon när de känns färdiglästa.

• 26 april 2019

Gemöskolan genomför Tidsresa på Linnés Råshult

Råshult i Stenbrohults socken en vårdag 1749. Under veckan har alla elever på Gemöskolan stigit in i en tidsmaskin för att förflytta sig till 1700-talet. Mycket arbete har hunnits med och de har testat alltifrån att karda och tova ull till att laga mat och baka bröd.

• 24 april 2019

Utbildningsförvaltningen tar fram åtgärdsplan för en budget i balans

Den första prognosen för utbildningsförvaltningens budget 2019 visar ett underskott på 41,9 miljoner kronor. Åtgärder planeras nu för att återställa underskottet.

• 23 april 2019

Personal i Älmhults kommuns skolor lär sig mer om lågaffektivt bemötande

Hur skapar vi en arbetssituation som är bra för både individ och personal? Hur undviker vi oro och aggressivitet? Vad betyder lågaffektivt bemötande och hur gör man då? Under tisdagen föreläste Bo Hejlskov Elvén för personal i Älmhults kommuns skolor.