Barn & utbildning

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult
Visionen för Älmhults skolor är att vara Sverige bästa skola. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

• 7 oktober 2019

Fortsatt goda betygsresultat för Älmhults nior på Linnéskolan

Skolverket har nu presenterat resultatet för skolorna i landet. Älmhults elever i årskurs 9 på Linnéskolan fortsätter att ligga på en god nivå. De har förbättrat sina resultat när det gäller elever som uppnår kunskapskraven, meritvärde och behörighet till yrkesprogram.

• 5 september 2019

Pedagoger och skolledare i Älmhults kommun välkomnar ”Läsa, skriva, räkna-garantin”

Från den 1 juli 2019 gäller nya bestämmelser i skollagen om en garanti för tidiga stödinsatser. I Älmhults kommun har förberedelserna pågått sedan i våras. Syftet med garantin är att elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd ska få det så tidigt som möjligt och att stödet utformas efter varje elevs behov. Rätt stöd i rätt tid!

• 29 augusti 2019

Föräldraenkät förskola 2019 visar på fortsatt positiva resultat och en god helhetsbedömning

Föräldrar har under våren 2019 fått delta i en undersökning om trivseln. En hög andel, cirka 90 procent, av vårdnadshavarna tycker att verksamheten i sin helhet är utvecklande och många upplever att deras barn lär sig mycket på förskolan.

• 13 augusti 2019

Välkommen till skolan

Vi hälsar alla elever välkomna till ett nytt och händelserikt läsår. Älmhults kommuns samtliga kommunala skolor startar höstterminen måndagen den 19 augusti. Läsåret börjar med hel skoldag enligt schema.

• 25 juni 2019

Förskolor i Älmhults kommun satsar på Läslyftet

Flera förskolor i Älmhults kommun deltar i Skolverkets satsning Läslyftet. Alla pedagoger från Lyckans förskola, Violen, Eneryda, Häradsbäck, Bokhultet och Liatorps förskola har varit med i satsningen sedan september 2018.