Image1 Image2
Unik konstutställning
Elever på Haganässkolan deltar i unik konstutställning.

Under måndagen fick elever och lärare möjligheten att vara med i en två timmar lång workshop med Anne Labovitz, konstnär från Duluth, och Alison Aune,
professor på Minnesota University ordnat genom Inga-Lill Newkumet Gymnasielärare bild, form och media. Labovitz ställer just nu ut sin konstutställning ”122 Conversations” i Växjö Konsthall.

Under måndagseftermiddagen var Anne Labovitz tillsammans med Alison Aune, som är konstnär och även professor inom konst, på besök på Haganässkolan.
Under 2,5 timme höll de i en workshop där elever från bildkursen och även några lärare deltog.
Under workshopen fick alla deltagare bland annat sätta sitt avtryck, i form av till exempel en text, en symbol eller ett mönster, på en stor duk.
De fick även bli en del av utställningen genom att måla ett personligt avtryck på en mindre duk som sedan kommer att skickas vidare i världen.
Alla som närvarade under eftermiddagen tyckte att det var både givande och väldigt roligt. Samtidigt som många fick en ny syn på konsten.
Att det inte alltid behöver vara något “verklighetstroget” som ett porträtt, utan något så enkelt som några ord och färger som tillsammans
bildar en helhet och något som alla, oavsett språk, kan förstå och uppskatta.

Växjö kommun deltar tillsammans med Duluth i ett konstprojekt.
Även deras övriga vänorter är med i detta projekt, Thunder Bay i Canada, Ohara-Isumi City i Japan, Rania i Irak och Petrozavodsk i Ryssland.
Det är konstnären Anne Labovitz som har intervjuat människor från dessa orter, för att sedan skapa konstverk som är inspirerade av dessa intervjuer.
Konstverken kommer att ställas ut i respektive ort och nu har turen kommit till Växjö. Utställningen kommer att finnas i Växjö från den 4 mars till den 2 april i år,
samma år som Växjö och Duluth firar 30 år som vänorter.
Anne berättade om vad konstprojektet handlade om med hjälp av bilder från utställningen och konstverk som hon hade med sig.
Haganässkolan fick även bli en del av konstprojektet, som efter sitt stopp i Växjö, kommer att fortsätta sin resa genom världen.
Moa M Nilsson
SA15