Föreläsning på Haganässkolan med Laurentsio Pettersson - Att lyckas mot alla odds PDF Skriv ut Skicka sidan

Barn och fritidsprogrammet mötte Laurentsio på en mässa för funktionshindrade och bestämde sig för att bjuda hit honom.
Laurentsio Pettersson växte upp på ett barnhem i Cluj-Napoca i Rumänien och det var där som Doris och Sten från Hofors träffade honom. De tog med Laurentsio hem till Sverige, där hans deformerade händer och fötter opererades flera gånger.
Han bodde på barnhem tills han var 11 år ihop med 400 andra pojkar. Att få lyssna på Laurentsio ger hopp om att allt är möjligt.
Från undangömd på institution till tre guld i Special Olympic World Games och känd från teveserier och filmer. Genom att förvandla synbara svagheter till styrkor kämpar han för att förändra attityder.
En gripande föreläsning där han berättar sina framgångar
Det Laurentsio skickade med eleverna var "även om det ser mörkt ut nu som kommer det att se ljusare ut i framtiden"

Laurentsio1

Laurentsio2