Vård- och omsorgsprogrammet

-En varierande utbildning som ger stora möjligheter

Madeleine Frost, programansvarig för Vård- och omsorgsprogrammet på Haganässkolan, jobbade som sjuksköterska i många år, innan hon skolade om sig till lärare. Hon ångrar inte en sekund valet att bli lärare:

-Det bästa med att jobba som lärare på Haganässkolan är alla underbara elever och kontakten med dem. Att se när det lossnar för en elev som har jobbat hårt, när de når sina mål, gör mig lycklig i själen. Vård och omsorg är brett och varierande och ger stora möjligheter. Efter studenten kan man bland annat börja jobba som undersköterska, personlig assistent eller skötare, eller läsare vidare, avslutar Madeleine.

Josefin Björnsson går i trean på Vård och omsorg. I sommar ska hon jobba som undersköterska med personer som har funktionsvariationer. Bredvid sina studier har Josefin också en timanställning inom hemtjänsten i Älmhult och på ett korttidsboende för unga.

-Jag tycker det är intressant att lära sig hur man bemöter människor med olika behov. Spänningen att inte veta vad man ska göra härnäst, att slippa rutinarbete. Praktikperioderna på Vård och omsorg lockade verkligen, där får man testa många olika yrken, berättar Josefin.

-Lärarna är en stor anledning till att jag trivs så bra på Haganässkolan, de är motiverande och förstående och man kan alltid vända sig till dem. Det är skönt med en mindre klass också – man kommer varandra nära.

På bild: Josefin Björnsson