Skolstart läsåret 2019/2020

Idag startar läsåret 2019/2020 på Haganässkolan. Rektorer, mentorer och elevhälsan, med flera, hälsade under morgonen cirka 550 gymnasieelever välkomna till det nya läsåret.

Jens Nilsson, mentor för SA19, och Manuel Lindberg, mentor för EE19, var på plats i Sporthallen för att ta emot sina elever.
-Det är första gången jag är mentor, det är pirrigt och kul att vara med från början - att få hjälpa eleverna komma tillrätta och att efterhand lära känna dem på ett personligt plan, berättar Jens.

-Som mentor får man möjlighet att etablera ramar som följer med under hela studietiden. En bra start för eleverna ger dem en enklare studiegång, säger Manuel.

Emma, Elin och Cassandra börjar i ettan på Barn- och fritidsprogrammet.
-Det känns nervöst och spännande att börja på gymnasiet, berättar Emma. Att det ska bli roligt att träffa nya kompisar, tycker de alla tre.

Elisabeth Roos Jonsson, rektor på gymnasiet, tycker att den första skoldagen är den roligaste dagen på året.
-Trots att jag har varit med så länge har jag en pirrig känsla i magen idag. Så länge det känns såhär så vill jag fortsätta som rektor, säger Elisabeth.

Varmt välkomna önskar vi alla elever!

Publicerad: