Att börja i ettan på Teknikprogrammet
på Haganässkolan

Enligt tradition hålls en Lära känna-dag på Haganässkolan strax efter skolstart. Målet är att alla elever som går på samma program ska få en fin dag tillsammans, och lära känna varandra bättre. Under denna dag pågår det lekar och skattjakter över hela skolan, där ettor och treor deltar i lekarna, och tvåorna arrangerar.

Alva Boström, Agust Eliasson och Selemawit Merhawi

Amelie Reventlow Furst, en av två programansvariga på Teknikprogrammet, berättar att tvåorna på Teknik har varit mycket engagerade i arbetet med att ta fram ett genomtänkt och välarrangerat program med glada och positiva lekar.
-Det är 25 elever som börjar i ettan på Teknik detta året, säger Amelie. Det känns lyxigt med tre stora och stabila klasser. Det är schyssta och bra elever som går här, och det är god sammanhållning, fortsätter Amelie.

Möt Alva, Agust och Selemawit

Alva, Agust och Selemawit går i ettan och deltar i aktiviteterna. När vi träffas har de hunnit med bland annat charader och bordtennis. Alla tre går på Teknikprogrammet på Haganässkolan i Älmhult.
-Jag valde Teknik för att jag vill ha en bred utbildning, berättar Alva. Samarbetet som finns på skolan med IKEA lockade också, fortsätter hon. Jag funderade lite fram och tillbaka men kände i slutändan att Haganässkolan var det självklara valet, avslutar Alva. Selemawit och Agust instämmer och berättar även om sitt starka matteintresse, som var en stor anledning till att de valde Teknikprogrammet.

När vi har pratat klart går Alva, Agust och Selemawit tillbaka till sin klass för att delta i vad de tycker är den roligaste leken under Lära känna-dagen, en klapp- och taktlek.

Text och foto
Marie Kristina Karlsson