A unique IB Diploma Programme

Haganässkolan är godkänd av den internationella organisationen IB (International Baccalaureate) och kan därmed erbjuda IB Diploma Programme. Krista Baker, biträdande rektor på IB på Haganässkolan, kom till Älmhult från USA för tio år sedan och har arbetat med internationella utbildningar sedan dess.

-Haganässkolans DP är unikt för att vi erbjuder ämnen som andra skolor inte har, speciellt Design Technology, Global Politics, Business Management och Visual Arts. This combination of subjects develops an entrepreneurial mindset where students can design their own products and start their own business.

-Diploma Programme (DP) ger möjligheter till dem som vill utveckla sin ”international mindedness”. Möjlighet att utveckla sin engelska, att ha individuella val i alla sex ämnesgrupper, att utveckla ett kritiskt tänkande, och att bli mer engagerad i vårt samhälle både regionalt och globalt, berättar Krista.

Haganässkolans Diploma Programme lockar elever från hela världen. Mohammad Aljounde är en av dem. Idag går han andra året och trivs mycket bra med sitt liv i Älmhult:

-I moved to Älmhult in December last year from Lebanon. In Älmhult life is pretty simple and you can basically achieve whatever you want - that was a bit of a shock to me. I feel the great potential that exists here. Mohammad är också grundare av “Gharsah school”, en skola för flyktingar i Libanon. En handling som han har fått ”Children’s peace prize” för.

If you have any questions send an email to krista.baker@almhult.se, deputy head for the Diploma Programme at Haganässkolan. Click here for more information about the programme and application forms.

Welcome to the Diploma Programme at Haganässkolan in Älmhult!